Praktijkondersteuner (POH) spreekuur

POH-S (somatiek) en POH-GGZ (Geestelijke Gezondheid Zorg)

Op dinsdag en donderdag kunt u op afspraak terecht bij de POH-S, Wendy of Ivanka:

    • Hier wordt met u besproken hoe het gaat, de suiker en bloeddruk gecheckt. Dit is meestal 1x per 3 maanden. 1x per jaar wordt er uitgebreider bloed geprikt en vind er een voetonderzoek plaats. Na de jaarcontrole bij de praktijkondersteuner gaat u door naar de huisarts.
    • Tijdens dit spreekuur wordt er een longfunctietest gedaan. U vult een vragenlijst in en er wordt besproken hoe het gaat en de medicatie wordt besproken.
    • U heeft al bloed geprikt en meestal wordt er vooraf een 24 uurs meting en evt. een ECG (hartfilmpje) gemaakt. De uitslagen worden met u besproken en een advies wordt gegeven.

Op maandag- en vrijdagochtend kunt u op afspraak terecht bij de POH-GGZ, Guda

In samenwerking met de huisarts behandelt zij patiënten met overspannenheid en burn-out, angst- en stemmings- en spannings gerelateerde lichamelijke problemen. In enkele gesprekken kijken we samen wat u nodig heeft om uw klachten te verminderen. Soms blijkt dat iemand andere hulp nodig heeft. In overleg met de huisarts kan zij u dan adviseren bij welke externe hulpverlener u het beste terecht kunt.

De vergoeding van de POH-S en POH-GGZ hoeft u niet te betalen, de vergoeding loopt via uw basisverzekering. Het eigen risico wordt hierdoor niet aangesproken.